Celková charakteristika absolventa

Názov a adresa školy

Súkromná Spojená škola EDUCO, Slanická osada, 029 01 Námestovo

Organizačná zložka

Súkromná hotelová akadémia

Názov ŠkVP

Hotelové služby

Kód a názov ŠVP

64 Ekonomika a organizácia, obchod a služby

Stupeň vzdelania

úplné stredné odborné vzdelanie – ISCED 3A

Absolvent študijného odboru hotelová akadémia je kvalifikovaný stredoškolsky vzdelaný pracovník so širokým odborným profilom a všeobecným vzdelaním, schopný vykonávať odborné činnosti a riešiť problémy v rôznych formách podnikateľských subjektov hotelierstva, v spoločnom stravovaní a v organizáciách cestovného ruchu. Je schopný samostatne podnikať v hotelových a reštauračných službách. Súčasne je schopný vykonávať práce, súvisiace s riadením a organizovaním hospodárskej činnosti a prevádzky v hotelových zariadeniach reštauračného stravovania, účelového stravovania a prechodného ubytovania. Absolvent je schopný vykonávať ekonomické činnosti spojené so získaním a spracovaním informácií v oblasti poskytovania služieb, zásobovania a odbytu, personalistiky, vo vedení administratívy, účtovníctva a rozvojových programov hotelierstva. Vie využiť výsledky prieskumu trhu a regionálnych špecifík. Ovláda a využíva nové informačno-komunikačné technológie. Ovláda základy administratívy a korešpondencie a účtovnej evidencie. Dokáže zostaviť ponuku produktov a aplikovať nástroje marketingu pri realizácii podnikateľských zámerov. Dokáže riešiť problémové situácie a pracovať v tíme, komunikovať v cudzom jazyku. Samostatne zvládne všetky pracovné činnosti v ubytovacích zariadeniach a gastronomických prevádzkach.
Absolvent môže počas štúdia získať Certifikát za úspešné absolvovanie programu Zručnosti pre úspech, Certifikát o absolvovaní barmanského kurzu, Certifikát o absolvovaní baristického kurzu, Certifikát o absolvovaní somelierskeho kurzu.

5 - ročné štúdium

Absolvent študijného odboru 6323 K hotelová akadémia je po päťročnom štúdiu kvalifikovaný pracovník so širokým odborným profilom schopný vykonávať odborné činnosti a riešiť problémy v rôznych formách podnikateľských subjektov hotelierstva a v spoločnom stravovaní. Je schopný samostatne podnikať v hotelových a reštauračných službách.

Uplatnenie v praxi

Absolvent je pripravený na okamžitý vstup do praxe, kde sa môže uplatniť:

1) v ubytovacích a gastronomických zariadeniach na pozícii:

· manažér prevádzky,

· vedúci úseku ubytovania (housekeeping),

· vedúci úseku stravovania (food and beverage),

· vedúci recepcie,

· recepcionár,

· ekonóm, účtovník,

· čašník, servírka, kuchár;

2) v cestovných kanceláriách na pracovných miestach:

· animátor,

· sprievodca,

· delegát,

· prevádzkový pracovník.