Aj keď v dnešnej dobe už nie je také jednoduché byť účastníkom pravej dedinskej zabíjačky, rôzne špeciality si môžeme  pripraviť aj v pohodlí domova . Ani my nezabúdame na tradície, ktorými boli už odpradávna opradené kuchyne našich starých materí. Nejde predsa len o tradičný symbol slovenského vidieka, ale aj plnohodnotný kulinársky zážitok. Zabíjačková kapustnica, tlačenka, klobásy, pečené jaternice, škvarky či poriadna slaninka napĺňali naše brušká  pri degustácii, ktorá bola súčasťou výstavky. Zároveň inšpirovali našich žiakov –  kuchárov, čašníkov, cukrárov, hotelovej akadémie  na tvorbu  vlastných pokrmov s využitím  týchto zabíjačkových špecialít. Ich kreativita sa prejavila naplno. Ďakujeme všetkým žiakom a pedagógom , ktorí sa zapojili do tejto aktivity a pripravili všetkým ďalší skvelý deň na našej škole.