![]() |
![]() |
![]() |
Napísal Administrator | ||||||||||||||||||||||||||||||||
PROFIL ABSOLVENTA ŠTUDIJNÉHO ODBORU 6444 K 00 čašník, servírka
Celková charakteristika absloventa Cieľom vzdelávacieho programu skupiny odborov 64 Ekonomika a organizácia, obchod a služby je pripraviť absolventov, ktorí budú schopní uplatniť sa vo svojich povolaniach so všeobecnovzdelávacím základom a odbornými teoretickými a praktickými zručnosťami aplikovateľnými v praxi, s prirodzenou profesionálnou hrdosťou. Absolvent študijného odboru 6444 K 00 čašník, servírka je kvalifikovaný odborník, schopný samostatne pracovať v oblasti spoločného stravovania , taktiež ako samostatne zárobkovo činná osoba. Podľa platnej klasifikácie zamestnaní môže vykonávať funkciu čašníka, servírky v hoteloch, reštauráciách a ostatných zariadeniach spoločného stravovania, má predpoklady vykonávať manažérske funkcie, spĺňa podmienky na výkon práce v danej oblasti. V pracovnej pozícii absolvent zvláda vysoké požiadavky na krátkodobú pamäť, schopnosť pracovať v tíme a schopnosť sociálneho kontaktu, flexibilitu, sebaovládanie a samostatnosť. Po ukončení prípravy ovláda práce spojené s technikou obsluhy, technikou prípravy pokrmov, pozná suroviny, nápoje a technológiu ich výroby, zásady uplatňovania gastronomických pravidiel, receptúry a technologické postupy bežných /náročnejších/ jedál, ovláda zásady bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci, kultivované a spoločenské správanie, vie odborne komunikovať so zákazníkom, ovláda 2 cudzie jazyky, pozná zásady vedenia účtovníctva a administratívy, ovláda manipuláciu s technickými prostriedkami, je schopný efektívne využívať informačné a komunikačné technológie pre osobný rast a výkonnosť v práci. Po ukončení štúdia získava absolvent výučný list a vysvedčenie o maturitnej skúške, môže pokračovať v štúdiu na vysokých školách, prípadne získať aj inú špecializáciu. PROFIL ABSOLVENTA UČEBNÉHO ODBORU 6444 H 00 čašník, servírka
Charakteristika absolventa Absolvent učebného odboru 6444 H 00 čašník, servírka je kvalifikovaný odborník, schopný samostatne pracovať v rôznych prevádzkach spoločného stravovania , taktiež ako samostatne zárobkovo činná osoba. Po ukončení prípravy ovláda práce spojené s technikou obsluhy, technikou prípravy pokrmov, pozná suroviny, nápoje a technológiu ich výroby, zásady uplatňovania gastronomických pravidiel, receptúry a technologické postupy bežných /náročnejších/ jedál, ovláda zásady bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci, kultivované a spoločenské správanie, vie odborne komunikovať so zákazníkom, ovláda 1 cudzí jazyk, pozná zásady vedenia účtovníctva a administratívy, ovláda manipuláciu s technickými prostriedkami, je schopný efektívne využívať informačné a komunikačné technológie pre osobný rast a výkonnosť v práci. Podľa platnej klasifikácie zamestnaní môže vykonávať funkciu čašníka, servírky v hoteloch, reštauráciách a ostatných zariadeniach spoločného stravovania ,spĺňa podmienky na výkon práce v danej oblasti. V pracovnej pozícii absolvent zvláda vysoké požiadavky na krátkodobú pamäť, schopnosť pracovať v tíme a schopnosť sociálneho kontaktu, flexibilitu, sebaovládanie a samostatnosť. Po ukončení štúdia získava absolvent výučný list a vysvedčenie o záverečnej skúške, môže pokračovať v nadstavbovom štúdiu, prípadne získať aj inú špecializáciu. |
||||||||||||||||||||||||||||||||
Posledná zmena na Pondelok, 30 Október 2017 15:21 |